Teimme asiakasprojektina kuunnelmasarjan ja animaation Vihreät Valot -bändille. Toimin projektissa tällä kertaa puhtaasti tuottajana hoitaen esimerkiksi käytännön järjestelyt, aikataulutukset sekä yhteydenpidon asiakkaan kanssa. Sisällöntuotannon hoidimme niin, että ideoimme projektin sisällöt koko ryhmän voimin, minkä jälkeen kanssaopiskelijani kirjoitti ideoiden pohjalta käsikirjoitukset.

Kuunnelmasarja koostui muutaman minuutin kuunnelmista, joissa bändin jäsenet seikkailivat äänen keinoin erilaisissa kohtauksissa. Jokaisessa kuunnelmassa jollakin bändin jäsenistä oli pulma tai ongelma. Animaatio kokosi kunnelmasarjan osat yhteen ratkaisten kuunnelmissa esitellyt pulmat. Jos siis kävi kuuntelemassa kaikki kuunnelmasarjan osat, sai animaatiosta paljon enemmän irti, kun huomasi siellä bändiläisten pulmien ratkeavan. Projekti julkaistiin sarjan Facebook-sivuilla, ja animaatiota näytettiin myös TV2:lla välispottina. Projektissa tuli hyvin esiin se, kuinka erilaisia sisällöntuotannon keinoja hyödyntämällä voidaan saada aikaan toimiva kokonaisuus, jossa eri osat täydentävät toisiaan.

Sisällöntuotannon tulos jatkaa elämäänsä

Joskus käy niin, että onnistuu luomaan jotain sellaista sisältöä, joka jatkaa omaa elämäänsä. Monesti se on slogan tai tietty kuva, joskus uusi konsepti tai vaikkapa musiikki, jonka kaikki osaavat ulkoa. Tällä kertaa projektin myötä luodut animaatiohahmot lähtivät kulkemaan omaa polkuaan, kun YLE hyödynsi niitä tuottaen oman animaatiosarjansa Vihreille Valoille. Olen ylpeä siitä, että luomamme pohja ei jäänyt käyttämättä vaan sai jatkoa kokonaisen minisarjan verran!

YLE:n animaatiosarja

 

Vihreät Valot - sisällöntuotannon

 

 

<< edellinen      etusivulle      seuraava >>