Eräs mielenkiintoinen projekti, jossa olin mukana, oli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa yhteistyössä tehty herätevideoprojekti tuberkuloosista. Projekti toteutettiin Tampereen tuberkuloosisäätiön tuella. Toimin projektissa käsikirjoittajana, päätuottajana ja ohjaajana eli käytännössä olin vastuussa projektista sen kaikissa vaiheissa. Tein taustatyön ja käsikirjoitukset yhdessä toisen opiskelijan kanssa, minkä jälkeen asiakas valitsi käsikirjoituksistamme kolme suosikkiaan. Elokuvat suunnattiin maahanmuuttajille, ja taustatyötä tehtiin erityisesti nuorten maahanmuuttajien parissa. Näin saimme sisällöt, joihin tuli juuri haluamaamme kohderyhmää puhuttelevat piirteet.

Sisällöt tuntemattomasta tuberkuloosista

Kokosin ympärilleni loistotiimin toteuttamaan asiakkaan valitsemat käsikirjoitukset, ja elokuvista tuli osa suurempaa kampanjaa, jolla pyrittiin lisäämään tietoisuutta tuberkuloosista. Elokuvien toivottiin vetoavan erityisesti nuoriin, jotka ovat avoimempia omaksumaan uutta tietoa ja jakamaan sitä eteenpäin. Tuberkuloosi on monessa kulttuurissa vahva tabu, joten elokuvien sisällöt tehtiin mahdollisimman helposti lähestyttäviksi. Niistä tehtiin informatiivisia, muttei pelottavia. Näyttelijöiksi valittiin tavallisia nuoria eri kulttuureista. Erityistä kiitosta sai elokuvamme Ei Suomessa, jonka sisällöt korostivat sitä, että tuberkuloosiin voi sairastua kuka vain.

Tässä projektissa korostui mielestäni erityisen hyvin se, että olen parhaimmillani projektiluontoisessa työssä, jossa saan ottaa paljon vastuuta. Vaikka tuberkuloosi oli aiheena alkuun tuntematon, pääsin siihen nopeasti sisälle kuuntelemalla asiakasta ja lähtemällä rohkeasti viemään projektia eteenpäin. Pystyn siis luomaan sisällöt myös sellaisesta aiheesta, joka ei ole itselleni entuudestaan tuttu. Mikäli kaipaat yrityksellesi laajempaa kokonaisuutta tai liikkuvaa kuvaa, kasaan mielelläni tiimin kokoon ja toteutamme toiveidenne mukaiset sisällöt!

 

Video kampanjasivustolla

Video 1 – Ei Suomessa

Video 2 – Läpivalaisu

Video 3 – Paljastus

PSHP - Sisällöt

 

 

<< edellinen      etusivulle      seuraava >>