Aloitin aikoinaan Uusi Päivä -sarjan aukikirjoittajana kirjoittaen sarjan jaksoja kohtausluetteloiden pohjalta, ja pian hyppäsin mukaan myös hahmojen sosiaalisen median seikkailuihin. Jaksojen käsikirjoittaminen jäi, mutta sosiaalisen median sisältöjä kirjoitin viitisen vuotta. Pääasiassa olen tuottanut sisältöjä sarjan nuorison Facebookissa tapahtuvaan elämään.

Suuria tunteita ja sisältöjä someen

Raastavia rakkausrunoja, arkisia asioita, suruja ja tsemppausta – hahmojen tuntemukset ja elämä ovat käynnissä sosiaalisessa mediassa jatkuvasti. Fanit pysyvät mukana menossa ja voivat myötäelää hahmojen elämässä somen kautta aina kun haluavat. Tämä luo mielenkiintoisen uuden ulottuvuuden tv-sarjalle, joka ei ole enää sidottu vain tv-ruudun tapahtumiin. Katsojat sitoutuvat sarjaan tällöin myös esitysaikojen ulkopuolella, osallistuen hahmojen käymiin keskusteluihin vaikkapa juuri Facebookissa. Fanit kommentoivat hahmoille näiden päivityksistä riippuen niin parisuhdeneuvoja kuin leffavinkkejäkin ja kertovat mielipiteensä vaikkapa asuvalintaan – ihan kuin sosiaalisessa mediassa muutenkin. Näitä sisältöjä olen kirjoittanut inspiroituen niin sarjan tapahtumista kuin omastakin elämästä. Facebookiin kirjoitetut tarinat olivat osa laajempaa sosiaalisen median kokonaisuutta, josta vastasi Uuden Päivän oma nettitiimi.

Uusi Päivä – Parhaita paloja

Eräs erityisesti mieleen jäänyt projekti on sarjan Anni-hahmon blogi tämän matkasta juurilleen Turkkiin. Suunnittelin blogin sisällöt sarjan tulevien tapahtumien pohjalta, ja kirjoitin suunnitelman perusteella blogipostausten tekstit. Anni rakastui maahan monessa mielessä, ja blogissa seurattiin syvemmin tämän ajatuksia ja tunteita liittyen niin kulttuuriin kuin ihanaan Ismetiinkin. Blogi julkaistiin kesällä, kun sarja oli tauolla, ja blogissa esitellyt hahmot vierailivat tv-ruudussa syksyllä. Näin sosiaalinen media toi lisäarvoa faneille, sillä blogia seuranneet fanit olivat heti perillä siitä, mitä Annille oli matkalla tapahtunut ja ketä uudet ihmiset hänen elämässään olivat. Blogia jatkettiin vielä syksyllä muutaman postauksen verran sen saaman suosion vuoksi.

 

Puolet minusta (Annin blogi)

Yle | Uusi Päivä

Yle / Uusi Päivä - sisältöjä

 

 

<< edellinen      etusivulle      seuraava >>